luni, 14 ianuarie 2013

Eminescu - Romania


   "Adevarul despre Eminescu se afla in scrierile  lui
   Eminescu este cel mai mare economist
   In 1980 Moses Rosen cere interzicerea publicarii lui Eminescu....(sa ne mai miram de ce Eminescu a fost marginalizat si scos din primele rafturi..., de ce noi romanii nu ne mai intelegem . de ce atata denigrare a romanilor...)
Trebuia sacrificat odata cu "Societatea Carpatii" si Eminescu....
Eminescu avea o conceptie foarte exaca despre spatiul geografic si spiritual al Poporului Roman , asta este o teza fundamentala in publicistica lui Eminescu ..."
Sa stabilesti cum vrea el sa i se citeasca poezia...ateu este a'tau si nu are legatura cu ateu...punctuatie adaugata...pusa virgula acolo unde a vrut Eminescu...
"Cine a ajuns in parlament ?
Ţărani? Nu sînt. Proprietari nu, învăţaţi nici cît negrul sub unghie, fabricanţi – numai de palavre, meseriaşi nu, breaslă cinstită n-au, ce sînt dar? Uzurpatori, demagogi, capete deşerte, leneşi cari trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieraşi şi fudui(...)"
  "Ia mai opriti-l pe Eminescu asta ..."





Un comentariu:

  1. Eminescu a fost un spirit mult luminat, un trimis de Sus cu o misiune specială ! Pe care și-a îndeplinit-o atât cât a putut de binem date fiind permanentele obstacole și dușmănii întâlnite.
    Desigur că nu a fost urmărit în primul rând pentru poezie, ci pentru articolele politice și economice de la ziarul ”Timpul”. De aceea i s-a înscenat și nebunia, ca să fie ”scos din scenă”.

    Foarte interesante lucruri ai spus ! Poate vrei sa afli mai multe lucruri despre Eminescu-economistul și omul politic; îți recomand carțile lui Mihai Radu Crișan:

    http://news4diaspora.com/2012/09/20/radu-mihai-crisan-eminescu-interzis-gandirea-politica/

    RăspundețiȘtergere